LEVOLAC oraaliliuos 670 mg/ml 500 ml

Lääke
13,28 €
26,56 € / LITER
Tuotetta on varastossa

Tietoa tuotteesta

Vahvuus 670 mg/ml
Pakkauksen koko 1 × 500ml
Lääkemuoto oraaliliuos
Tuotenumero (VNR) 177223
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

ORION CORPORATION

Markkinoija

Orion Oyj

Levolac on ummetuksen oireiden hoitoon tarkoitettu itsehoitolääke. Valmisteen vaikuttava aine laktuloosi pehmentää ulostetta ja helpottaa ulostamista sitomalla vettä suolen sisältöön.



Annostelu:

Ota annokset samaan aikaan joka päivä. Annos voidaan ottaa kerta-annoksena kerran päivässä, esimerkiksi aamiaisen aikana, tai jaettuna enintään kolmeen annokseen. Niele lääke nopeasti. Älä pidä sitä suussasi. Voit ottaa Levolac-oraaliliuoksen laimentamattomana tai laimennettuna johonkin nesteeseen. Käytä annettua mittakuppia.
Laksatiivihoidon aikana sinun on juotava riittävä määrä nesteitä (noin 2 litraa/päivä, joka vastaa 6–8 lasillista). Käänny lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 3 päivän jälkeen tai se huononee. Ilmavaivoja voi esiintyä hoidon alussa. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen laktuloosille, jos sinulla on akuutti tulehduksellinen suolistosairaus, galaktosemia tai määrittelemätön vatsakipu.
Aloitusannos voidaan muuttaa ylläpitoannokseksi hoitovasteen mukaan. Hoitovaikutuksen ilmenemiseen saattaa kulua muutamia (2–3) päiviä.
Ummetuksen hoitoon
Aloitusannos/
päiväYlläpitoannos/
päiväAikuiset ja nuoret15–45 ml15–30 mlLapset (7–14 -vuotiaat)15 ml10–15 mlLapset (1–6 -vuotiaat)5–10 ml5–10 mlVauvat (alle 1-vuotiaat)2,5–5 ml2,5–5 mlKeskustele lääkärin kanssa lääkkeen käytöstä lapsille (alle 14-v.) ummetuksen hoidossa.
Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta


Käyttötarkoitus:

Ummetuksen oireiden hoitoon.


Yleiset haittavaikutukset:

Ripuli, ilmavaivat, vatsakipu, pahoinvointi ja oksentelu.
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta


Raskaus ja imetys:

Levolac valmistetta voi käyttää imetyksen aikana.


Huomioitavaa:

Laksatiivihoidon aikana sinun on juotava riittävä määrä nesteitä (noin 2 litraa/päivä, joka vastaa 6–8 lasillista). Käänny lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 3 päivän jälkeen tai se huononee. Ilmavaivoja voi esiintyä hoidon alussa. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen laktuloosille, jos sinulla on akuutti tulehduksellinen suolistosairaus, galaktosemia tai määrittelemätön vatsakipu. Keskustele lääkärin kanssa lääkkeen käytöstä lapsille (alle 14-v.) ummetuksen hoidossa.



Tutustu huolella pakkausselosteeseen.